Spelen

Het thema voor het komende schrijf café is Spelen. We gaan – hoe kan het anders- spelenderwijs het thema verkennen en onderzoeken door schrijven. Waar speelde jij als kind mee? Wat speelde je het liefste? Waar wordt jouw fantasie door geprikkeld en waarom ? Wat is er voor jou mooi, fascinerend, grappig of belangrijk aan spelen? Waarom zou iedereen het moeten doen? Spelen zit ons in het bloed. We doen graag mee met quizjes en laten ons uitdagen om avonturen aan te gaan.

Op deze manier ontdekken en ontwikkelen we allerlei vaardigheden en onvermoede talenten . Net als kinderen die spelen hebben we plezier, zijn we uitgelaten en vrolijk. Hoe meer je je bewust wordt waar je blij van wordt des meer ga je stralen. Over deze lichtheid gaat het in het schrijfcafe van maart.

We gaan op zoek naar dartelheid, speelsheid en vitaliteit. Via woordspellen en archetypische beelden gaan we op zoek naar onze innerlijke magie. Die geeft ons vleugels en leert ons relativeren. Spelenderwijs komen we al schrijvend tot inzichten die bijdragen aan blijdschap en levenslust. En wie wil dat nu niet. Iedereen gaat naar huis met eigen teksten in de vorm van een gedicht, rondeel, elfje of een Haiku .

Schrijfervaring is niet nodig. Iedereen kan het!